Haber

Hastanenin tamamı boyanan o duvarı boyanmamıştı.

Hastanenin tamamı boyanan o duvarı boyanmamıştı.

Gönüllü sağlık çalışanlarının isimlerinin yazıldığı duvar ‘anma’ olarak kalacak

Milletvekilleri, adı ve telefon numarası duvara yazılan sağlık çalışanını aradı

ADIYAMAN – Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin duvarları tamamen boyanırken, depremde görev yapan gönüllü sağlık çalışanlarının isimlerinin yazılı olduğu duvar ise öylece kaldı.

Adıyaman’da binlerce binanın yıkıldığı, 8 bin 561 kişinin hayatını kaybettiği, 16 bin 771 kişinin yaralandığı 6 Şubat depreminde görev yapan gönüllü sağlık çalışanlarından bazılarının isimleri duvarda yaşayacak. Kent merkezindeki tek hastane olan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan ve konaklayan gönüllü sağlık çalışanları, Adıyaman’dan ayrılmadan Radyoloji Bölümü Biyopsi Odası’nın duvarına “Biz buradaydık”, “Başınız sağ olsun Türkiye” yazıyor. hastanenin. İsimlerini, telefon numaralarını ve sloganlarını yazdı.

Depremin ardından hastanenin bakım ve boyama işlemleri gerçekleştirildi. Bütün duvarlar boyandı ama gönüllü sağlık çalışanlarının isimlerinin yazılı olduğu duvar kaldı. 6 Şubat depreminden kalma bir hatıra olarak kalacak.

Adıyaman Milletvekilleri Mustafa Alkayış ve İshak Şan, hastaneyi ziyaretleri sırasında duvarda yazan Ersin isimli radyoloji teknisyenini arayarak, depremde çalışma kararlılığından dolayı teşekkür etti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Mehmet Şirik, “6 Şubat depreminde yurt dışından çok istekli arkadaşlar geldi. Doktor, hemşire, radyoloji teknisyeni, acil sağlık çalışanı gibi pek çok arkadaşımız geldi. Hastanemiz sağlık hizmeti verirken aynı zamanda da hizmet verdi. barınma hizmetleri.Bu oda depremden önce biyopsi odamız olarak kullanılıyordu.Bizim kullandığımız yerdi.Dışardan gelen arkadaşlar için pek rahat olmasa da arkadaşlar bir şekilde kalmak zorunda kalıyorlardı. O dönem bu odayı arkadaşların kaldığı bir yer olarak tasarlamıştık. O dönemde dışarıdan istekli arkadaşlar dönüşümlü olarak gelip gittikleri için, gelen her arkadaş, hatıra olarak kaldıkları odanın duvarına isimlerini yazdılar. hatıra.’O sırada yanınızdaydık’ ve ‘bizi unutmayın’ anlamında isimlerini duvara yazdılar.Deprem sonrası gerekli tadilat ve boya işlerini yaparken bu hatıranın da devam etmesini istedik. Bu duvardaki yazıların silinmesini istemiyorum. O Bu nedenle arkadaşlarımızın isimleri hatıra olarak kalsın diye bu duvarı boyamadık. Bu duvarı her gördüğümüzde dostlarımıza şükranlarımızı sunuyor, anılarını canlı tutuyoruz. Bu yüzden burası böyle kaldı. “Milletvekillerimiz İshak Şan ve Mustafa Alkayış hastanemize geldiklerinde duvardaki isimleri arayıp teşekkür ettiler” dedi.

Ersin isimli radyoloji teknisyeni ile telefonda görüşen Milletvekili Mustafa Alkayış, “Hastanemizin duvarına bıraktığınız telefondan dolayı arıyorum. Çok teşekkür ederiz, yaptıklarınıza minnettarız. Ülkemiz Adıyaman adına Allah razı olsun.”

Milletvekili İshak Şan, “Başhekimimiz bütün duvarları boyattı ama burayı hatıra olsun diye boyamadı. Abi sana teşekkür ederiz yaptıklarından dolayı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu