Haber

Rusya Dışişleri: Kiev rejiminin Il-76 uçağına saldırısı kasıtlı ve bilinçli bir eylemdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev rejimi Il-76 uçağınaSaldırının kasıtlı ve bilinçli bir eylem olduğunu açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, terör saldırısının Kiev rejiminin uzlaşmaya varma yeteneğinden yoksun olduğunu açıkça gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) ZelenskiyABD ve NATO uydularından beslenen suç rejiminin sadece Rusya’ya değil, Ukrayna’ya, sıradan vatandaşlarına ve tüm dünyaya gerçek ve önemli bir tehdit oluşturduğunun aşikar olduğu vurgulandı.

24 Ocak sabahı Kiev rejimi bir terör saldırısı daha gerçekleştirdi ve bu eylem sonucunda Rus askeri nakliye filosuna ait Il-76 uçağı Belgorod bölgesinin Korochanskiy ilçesine bağlı Yablonovo köyü yakınlarında düştü. Uçak, daha önce kararlaştırılan bir takas kapsamında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 65 eski askerini taşıyordu. Bu kişilerin yanı sıra uçakta bulunan 6 mürettebat ve 3 Rus subay da hayatını kaybetti.

Uçağa baskın yapıldı Ukrayna tarafındanHarkiv bölgesindeki Liptsy yerleşiminden uçaksavar füzeleriyle gerçekleştirildi.

Uçak kazasının hemen ardından bunun “yiğit Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin” işi olduğunu iddia etti ve insan düşmanı bir davranış sergiledi. ‘zafer’ Zelenskiy’in suç çetesinin yaptığı bir vahşet daha var. Ama değişim yerine giden uçakta Ukrayna askeri personeliBulunduğu öğrenilir öğrenilmez Bankovaya’daki vatandaşlar fikrini değiştirerek, kazayla ilgilerinin olduğunu söyledi. inkaryapmaya başladı.

Kiev’dekiler hazırlanmakta olan takası çok iyi biliyorlardı. Esirlerin nasıl ve ne şekilde teslim edileceğini biliyordu. Uçağa yapılan saldırı kasıtlı ve bilinçli bir eylemdir. Terör saldırısı, Kiev rejiminin anlaşmaya varamayacağını açıkça ortaya koydu.

habersenirkent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu